Monday, January 16, 2017

JOM AYAH IBU...KITA TAMBAH ILMU

Assalamualaikum
Encik Ahamed Tamizi sedang memberi penerangan

Pernah suatu ketika para sahabat sedang duduk berkumpul, Abdullah bin Mubarak ditanya ; “ Kenapa kamu tidak mahu duduk dan berkumpul dengan kami?” lalu dia berkata kepada mereka; “Saya lebih senang duduk dan berkumpul bersama Baginda SAW dan para sahabat (iaitu lebih senang bersama buku-bukunya), kerana setiap kali berkumpul di dalam majlis, kamu selalu mengumpat dan membicarakan orang lain.”

Sudah hampir sebulan sesi 2017 bermula. Bermacam ragam murid-murid baru dan lama yang dipertontonkan. Alhamdulillah, tadika kembali meriah. Kerusi-kerusi cikgu pun mula sejuk, melambangkan yang cikgu pun tak cukup masa menangani murid-murid. Biasalah, murid baru, kerenah baru, pengurusan masa pun perlu yang baru.

Jika guru-guru kelas sibuk menguruskan anak-anak murid, kami di bahagian pengurusan juga turut sama sibuk. Ada yang sibuk menguruskan stok yang keluar masuk dan ada juga yang sibuk memantau perjalanan silibus di tadika-tadika yang berada di bawah pengurusan MyBistari Group. Bermulanya sesi yang baru ini, bermakna bermula jugalah program-program yang kami akan adakan sepanjang tahun 2017. Diharap para ibu bapa dan penjaga dapat turut serta dan memberi sokongan kepada kami dalam menjayakannya.

Untuk program pembukaan bagi tahun 2017, Sesi Penerangan Bacalah Anakku & Sempoa akan diadakan di TS Hotel, Tmn Scientex pada 21hb Januari 2017, Sabtu yang mendatang ini. Masih terdapat banyak lagi ruangan yang kosong sekiranya pihak ibu bapa berkeinginan untuk menghadirkan diri.

Bagi Sesi Bacalah Anakku, penyertaan kami buka untuk para ibu bapa murid K1. Ketika program ini dijalankan, penceramah akan berkongsi dengan ibu bapa progress anak-anak sepanjang sebulan pertama persekolahan. Tips dalam mendidik anak-anak juga akan dikongsikan bersama. Beberapa guru dari setiap cawangan juga akan berada bersama ketika program, jadi gunakanlah peluang ini sebaik mungkin untuk bertanya dan berkongsi pendapat berkenaan anak masing-masing. Di hari lain mungkin tak berkesempatan untuk berbual mesra dengan para guru.Banyak ilmu yang akan dipelajari sekiranya turut serta dalam program ini.  

Mengenalkan carta sukukata kepada ibu bapa

Para ibu bapa yang meluangkan masa pada tahun lepas.

Khyusuk mendengar ceramah yang disampaikan.

Bagi Sesi Sempoa pula, ibu bapa dari kalangan murid K2 pula yang digalakkan menyertai program. Jangan lupa bawa sempoa sendiri ya! Ketika inilah ibu bapa berpeluang merasai hebatnya penangan sempoa yang dipelajari anak-anak mereka. Beberapa jam yg para ibu bapa akan peruntukkan ketika menghadiri program ini, manfaatnya Insyaallah selamanya selagi ilmu itu diamalkan.

Terima kasih kerana hadir dan memberi sokongan.

Kami disini masih mengharapkan lagi penyertaan dari pihak ibu bapa. Seperti yang saya nyatakan terdahulu, banyak ilmu yang akan dikongsikan untuk manfaat bersama di kemudian hari nanti.

Jom jengah sebentar posting yang terdahulu berkenaan program  Sesi Penerangan Bacalah & Sempoa


Opss.. pada masa yang sama, ketika ini sedang berlangsung sesi bergambar kelas semester 1, jangan keliru ya, ibu dan bapa.. sesi bergambar yang ini tak dikenakan bayaran dan gambar-gambar kelas yang diambil adalah untuk dipaparkan di website tadika. Pastikan anak-anak hadir ke tadika untuk bergambar ya!!

~Cikgu Norifah~

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana meninggalkan komen anda samada negatif @ positif. Sila berikan nama anda agar ukhwah terus terjalin.