Thursday, January 15, 2015

IBU AYAH...MARI BELAJAR

Assalamualaikum,

Insyaallah, Sabtu ini akan diadakan kursus Bacalah Anakku bagi ibubapa anak-anak K1 pada sebelah pagi dan K2 pada sebelah petang untuk program sempoa. Oleh kerana kuota penyertaan masih ada lagi, maka penyertaan masih dibuka kepada semua ibubapa yang berminat sehingga Khamis esok. Mudah-mudahan dengan menghadiri kursus ini, ibubapa akan dapat mencedok ilmu-ilmu dan dapat dimanfaatkan kepada anak-anak kita nanti. Insyaallah. Di bawah ini saya sertakan gambar-gambar program pada tahun lepas. 

Pada tahun-tahun sebelumnya, kami buat program ini pada bulan Februari tetapi dari feedback ibubapa, ramai yang minta diawalkan agar mereka juga dapat mengajar anak-anak dengan cara yang betul sejak awal lagi. Oleh sebab itu, pada tahun ini kami kami buat pada minggu ke 3 Januari. 

Saya juga teruja dengan penyertaan dari para bapa. Walaupun tidak seramai para ibu, tetapi mereka memberikan satu komitmen yang baik ke arah pendidikan anak-anak. Syabas.Waktu rehat digunakan ibubapa untuk beramah mesra dengan guru-guru dan melihat buku-buku yang kami gunakan di tadika. Untuk sesi petang, program bersama ibubapa K2..Jom kita belajar sempoa. 


Sifu berkongsi pengalaman dalam pembelajaran sempoaWalaupun baru kali pertama, namun semuanya hebat-hebat belaka.


Dan inilah hasilnya..........ibubapa yang menyertai program ini tanpa segan silu menyahut cabaran di pertandingan mental aritmetik dan congak yang kami adakan pada semester 2.

Menang kalah bukan pertaruhaan, tetapi semangat mencuba amat digalakkan.
Jadi kalau ada ibubapa yang masih ingin menyertai program Sabtu ini, sila hubungi GB cawangan masing-masing ya. 

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana meninggalkan komen anda samada negatif @ positif. Sila berikan nama anda agar ukhwah terus terjalin.