Friday, June 15, 2012

AGENDA SEMESTER 2

Semoga Jumaat ini memberikan seribu keberkatan kepada kita semua. Selamat bersiaran kembali setelah sekian lama blog ini tidak diupdate kerana kondisi saya yang tidak mengizinkan.
Dah pun hari Jumaat ya. Bermakna anak-anak TPB dahpun 5 hari memulakan semester baru ini setelah 2 minggu bercuti. Dan kebiasaannya dalam semester 2 ini, terasa masa terlalu cepat berlalu kerana banyak aktiviti-aktitviti luar yang akan dijalankan terutamanya kepada anak-anak K2. 

Semalam di TS1 dan TS2, misi gigi ke tadika untuk pemeriksaan gigi anak-anak sesi pagi dan hari ini mereka ke Taman Mawar 1 dan 2 pula. 


  
Dan bermula minggu depan, sesi bergambar untuk K1 (gambar kelas) dan K2 (gambar kelas dan individu) akan diadakan. Sila rujuk surat makluman Jun untuk tarikh-tarikh bergambar di setiap cawangan agar anak-anak tidak memakai baju senaman sewaktu sesi bergambar tersebut. 


Dan dalam semester 2 ini ada dua pertandingan akan dijalankan. Pada 15 Julai Pertandingan Ujiminda dan Bercerita akan diadakan. Pertandingan Ujiminda hanya untuk anak-anak K1 dan Bercerita terbuka kepada semua murid. Jadi inilah masanya untuk anak-anak Pintar Bistari menunjukkan bakat bercerita masing-masing. 
Menyusul pada 23 September nanti, Pertandingan sempoa akan diadakan dan pada tahun ini kami bercadang untuk mengadakan Pertandingan Sempoa Peringkat Ibubapa. Jadi kepada semua ibubapa yang berminat untuk mengambil bahagian dalam pertandingan ini, amat-amatlah dialu-alukan. Dan nampak gayanya dah kena mula praktis sempoa mulai dari sekarang ini. Saya pun taklah risau sangat sebab ramai ibubapa yang dah mahir menggunakan sempoa. Apatah lagi yang dah datang berkursus seperti mereka-mereka di bawah ini.Inilah sedikit sebanyak agenda di semester 2 agar semua ibubapa dapat sama-sama maklum. Jangan risau, dalam surat makluman bulanan, akan diperincikan lagi. Dan kami, tenaga kerja Pintar Bistari, insyaallah akan menjalankan amanah yang diberikan sebaik mungkin. Cuma kami mengharapkan sedikit perhatian dan bantuan dari ibubapa terhadap anak-anak mereka di rumah agar prestasi anak-anak di semester 2 ini lebih terserlah.   

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana meninggalkan komen anda samada negatif @ positif. Sila berikan nama anda agar ukhwah terus terjalin.